Big Five Persoonlijkheidstest

Een Big Five Persoonlijkheidstest uitvoeren? Met onze Big Five persoonlijkheidstest krijg je snel inzicht in de persoonlijkheid van (nieuwe) werknemers. Het resultaat van de persoonlijkheidstest wordt op heldere manier weergegeven in een mooi rapport. Het is een perfect instrument voor HR-managers en recruiters bij de selectie van nieuwe werknemers.

Door een Big Five Persoonlijkheidstest uit te voeren kun je ontdekken hoe je scoort op de vijf hoofddimensies van persoonlijkheid. Hieronder staan deze vijf dimensies;

 1. Extraversie;

 2. Vriendelijkheid;

 3. Zorgvuldigheid;

 4. Emotionele stabiliteit;

 5. Openheid voor ervaringen.

De scores op deze bovengenoemde vijf eigenschappen geven je een goed beeld van je als persoon. Dit is natuurlijk ook ideaal voor elke werkgever die meer inzicht in zijn teamleden wilt. In de uitslag is het mogelijk om per persoonlijkheidseigenschap zien wat de eigenschap precies inhoudt, welke werkomgeving het beste bij je past en zul je ook tips ontvangen.

De theorie achter de Big Five test

Deze test is gebaseerd op de Big Five Persoonlijkheidstheorie en het is de meest gebruikte en best onderzochte theorie gebaseerd op persoonlijkheden. Door wereldwijde en jarenlange psychologische onderzoek is gebleken dat iedereens persoonlijkheid aan de hand van vijf dimensies, de zogenoemde Big Five, kunt beschrijven.

Wat veel mensen niet weten is dat de meeste persoonlijkheidstesten bij outplacement, assessments en re-integratie gebaseerd zijn op deze persoonlijkheidstheorie. Veel mensen beschrijven de test ook wel als de Big 5 test.

Wat zijn de voordelen van een Big Five Persoonlijkheidstest?

Er zitten veel voordelen aan het uitvoeren van deze test. Het werkt onder andere met afbeelding en is heel intuïtief in het gebruik. Het wordt door veel mensen gezien als een spel en wordt dan ook wel als een vorm van serious gaming genoemd.

Maar het is uiteraard wel een spel met een ander doel dan alleen vermaakt. Het is leuk om de test te maken, maar de uitslag is wel serieus te nemen. Het helpt je bij het helpen van loopbaankeuzes. Hieronder staan nog meer voordelen;

 1. Openheid voor ervaringen.

 2. Beschikbaar in 20 talen (o.a. Nederlands, Duits, Frans, Engels en Spaans);

 3. Meerdere rapporten beschikbaar;

 4. Wetenschappelijk onderbouwd, dus betrouwbaar en valide;

 5. Voordelige abonnementen voor onbeperkt testgebruik;

 6. Losse afname: al beschikbaar vanaf € 89,-

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de korte persoonlijkheidstest. Nieuwsgierig geworden? Bestel nu!

Contact

Persoonlijkheidstest.nl
Herengracht 282
1016BX Amsterdam

020-2621630